საბჭოთა ხელისუფლების დამყარების შემდეგ, არისტოკრატიული ოჯახის გვარისა და ღვაწლის მისაჩქმალად, „ყიფიანის ღვინოს“ „ხვანჭკარა“ ეწოდა. წარმოების გაფართოების მიზნით, 1929-1947 წლებში, ამბროლაურში, იმერელ მეფეთა საზაფხულო რეზიდენციის ადგილას, ღვინის ახალი საწარმო აშენდა, სადაც ყოველწლიურად 300 000 ბოთლი სხვადასხვა სახეობის რაჭული და ლეჩხუმური ღვინო ისხმებოდა.

 

საკონტაქტო ინფორმაცია
ამბროლაური; კოსტავას ქ.13
+(995 439) 22 12 04; +(995)514 70 00 55;